Liite: Kutsu (pdf)

Yksilöllinen lääketiede ja vaikutukset vakuutusalaan

Genomitiedon eli ihmisen koko perimästä saatavan tiedon käyttö terveydenhuollossa yleistyy lähivuosina. Tulevaisuudessa terveyden edistäminen ja sairauksien hoito suunnitellaan usein yksilöllisesti perimästä saatavan tiedon perusteella. Geeniperimään liittyvän tiedon avulla voidaan myös kohdentaa sairauksien seulontaa, tarkentaa diagnostiikkaa sekä valita parhaiten tehoava hoito.

Tällä kehityksellä on monia vaikutuksia myös vakuutusalaan. Seminaarin aluksi kuullaan katsaukset genomitiedon ja yksiköllisen lääketieteen hyödyntämisestä niin yksityisen kuin julkisen sektorin näkökulmasta. Lisäksi kuulemme Suomen genomistrategiasta ja mitä tuleva genomilaki määrittää tiedon keräämisestä, hyödyntämisestä ja eettisistä periaatteista. Seminaarin lopuksi saadaan katsaukset yksilöllisen lääketieteen hyödyntämisestä ja vaikutuksista erityisesti vakuutusalaan niin vakuuttamisen kuin aktuaarienkin näkökulmasta.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Ilmoittautuminen tapahtumaan 5.11.2018 mennessä alla olevalla lomakkeella. Välittömästi seminaarin jälkeen noin klo 17.30 alkaen tarjoillaan buffet-illallinen. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä Ruoka-allergioita kohdassa, jos et ole aikeissa jäädä illalliselle.

Tilaisuus on maksuton.

Tarkempi ohjelma on luettavissa Kutsusta.

Materiaalit

Esitelmöitsijä Esitelmä
Jari Forsström Genomitieto osana terveydenhuoltoa
Helena Kääriäinen Yksilöllisen lääketieteen kehitys ja hyödyntäminen
Kristiina Aittomäki  Genomitieto Suomessa ja suomalaisista
Phil Cleverley Genetics and Insurance
Matthew Edwards Genetics and Personalised Medicine
Share Share Share