Joulukuun kuukausikokous pidetään tiistaina 17.12.2019 Ilmarisessa, Porkkalankatu 1, alkaen klo 14.30. Välittömästi kokouksen jälkeen siirrymme ravintola Faroon, Kellosaarenranta 2, viettämään pikkujouluista AfterMathia. Yhdistys tarjoaa pientä naposteltavaa sekä ensimmäisen lasillisen. 

Kokouksen esitelmäosuudessa Harri Kuosmanen ja Lauri Saraste kertovat sekä Kansainvälisen Aktuaariyhdistyksen että Eurooppalaisen Aktuaariyhdistyksen toiminnasta ja niiden tuomista eduista.  

Esityksistä:

Aktuaariyhdistyksen puheenjohtaja Harri Kuosmanen kertoo Kansainvälisen Aktuaariyhdistyksen (International Actuarial Association, IAA) visiosta, missiosta ja strategisista tavoitteista eli siitä, kuinka IAA pyrkii edistämään aktuaarien ammattikunnan asemaa. Lisäksi hän kertoo IAA:n nykyisestä organisaatiosta ja siitä, miten sitä ollaan parhaillaan muuttamassa. Hän kertoo myös Suomen Aktuaariyhdistyksen (SAY) edustuksista eri komiteoissa ja työryhmissä ja näiden tuomista eduista SAY:n jäsenille. Hän myös avaa IAA:n sektioiden asemaa ja tehtävää nyt ja jatkossa, sillä SAY:n jäsenillä on yli 100 jäsenyyttä sektioissa. Lopuksi hän vertaa IAA:n, SAY:n ja toisen eurooppalaisen IAA:n täysjäsenyhdistyksen Yhdistyneen kuningaskunnan Aktuaariyhdistyksen (Institute and Faculty of Actuaries, IFoA) julkilausuttuja tavoitteita.

AAE:n vakuutuskomitean (Insurance Committee) varapuheenjohtaja Lauri Saraste käy läpi Euroopan Aktuaarien (AAE) osalta vastaavia asioita kuin Harri, mitkä ovat painopisteet ja mitä erityispiirteitä Euroopan näkökulmasta on. AAE:n vakuutuskomitean varapuheenjohtajuuden lisäksi Lauri ja on vetänyt mm. työryhmää, joka valmisteli aktuaarien muistion (EAN) liittyen ESAP3 (ORSA) standardiin. Hän käy myös tämän asian läpi osana muuta vakuutuskomitean tekemistä.

Kuukausikokouksessa käsiteltävät asiat :

  1. Kokouksen avaus
  2. Jäsenasiat 
  3. Kuukausikokousesitelmä
  4. Lopetus

 Kokouksen materiaalit:

Esitelmöitsijä Esitelmä
Edellisen kokouksen pöytäkirja
Harri Kuosmanen IAA
 Lauri Saraste AAE ja EAN
   Kokouksen pöytäkirja
Share Share Share