Yrjö Romppainen (1951-2008) 

Yrjö Romppainen

Filosofian kandidaatti Yrjö Romppainen kuoli Helsingissä 27. tammikuuta. Hän oli 56-vuotias, syntynyt Mikkelissä 22. maaliskuuta 1951. Yrjö Romppainen valmistui filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1980 ja samana vuonna sosiaaliministeriön hyväksymäksi vakuutusmatemaatikoksi. Elämäntyönsä hän teki luottovakuutuksen parissa. Hän aloitti Eläketurvakeskuksessa luottovakuutustarkastajana 1977. Vuonna 1986 hänet nimitettiin luottovakuutusosaston matemaatikoksi ja luottovakuutusaktuaarina hän toimi 1990 - 93, jonka jälkeen siirtyi Vakuutusosakeyhtiö Garantiaan aluksi atk-päälliköksi ja vuodesta 1994 yhtiön aktuaariksi. 

Yrjö Romppainen oli iso mies, mutta hänen sisällään eli aina pikkupoika, jonka tuottamiin yllätyksiin ei voinut koskaan tottua. Hän tarttui aina toimeen suurella intohimolla, olipa sitten kyse vapaa- tai työajasta. Työtovereihinsa hän suhtautui ystävällisesti ja reilusti. Ei pahaa sanaa selän takana - ei koskaan. Hän saattoi yllättää lähimmät työtoverinsa 14. helmikuuta toivottamalla hyvää ystävänpäivää ja ojentamalla kullekin omin käsin paperiin käärityn pikku lahjan. Tässä lähipiirissä saattoi olla liki viisikymmentä henkeä. 

Esimiestensä tekemiin "virheisiin" hän puuttui välittömästi. Ehkä siksi hän ei saanut työstään aina kaikkea sitä kiitosta, mitä pohjimmiltaan herkkänä ihmisenä kaipasi ja olisi myös ansainnut. Jalkapallokentän reunalla junnuja opastavaa Ykää ei voinut sanoa kuiskaajaksi. Junnutyö oli hänelle tärkeää. Se näkyi ja ennen kaikkea kuului. Kun sen aika koitti, Yrjö harrasti omaksi ilokseen piirustusta ja maalausta. 

- Yrjö Turtiainen, Yrjö Romppaisen entinen työtoveri, 4.3.2008


Muistokirjoitukset voit lähettää yhdistyksen sihteerille.

Share Share Share