Vakuutuskeskus on neljän vakuutuslajin osaamiskeskus ja yhteenliittymä. Sen muodostavat Liikennevakuutuskeskus, Potilasvakuutuskeskus, Lääkevahinkovakuutuspooli ja Ympäristövakuutuskeskus. Keskus hoitaa lakisääteistä vakuutus- ja korvaustoimintaa sekä koordinoi jäsenyhtiöidensä yhteistyötä ja kansainvälisiä tehtäviä. Tällä hetkellä työllistämme lähes 200 vakuutusalan ammattilaista eri tehtävissä. www.vakuutuskeskus.fi

Tapaturmavakuutuskeskus (TVK) on asiantuntijaorganisaatio, joka toimii työtapaturma- ja ammattitautivakuutusta harjoittavien vakuutusyhtiöiden ja -laitosten keskusyhteisönä. TVK:n lakisääteisinä tehtävinä on muun muassa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen toimeenpanon kehittäminen, työtapaturmien ja ammattitautien tilastointi ja analysointi sekä vakuuttamisen valvonta. Palveluksessamme on noin 35 henkilöä. www.tvk.fi

Vakuutuskeskuksella ja Tapaturmavakuutuskeskuksella on yhteiset viestintä-, hallinto- sekä aktuaari- ja tilastoyksiköt. Haemme nyt aktuaari- ja tilastoyksikköön vakituiseen työsuhteeseen

MATEMAATIKKOA / AKTUAARIA

Yksikkömme vastuulla on Vakuutuskeskus-ryhmän ja Tapaturmavakuutuskeskuksen aktuaariasiat ja tilastotuotanto. Tehtävässäsi osallistut laaja-alaisesti moniin yksikön säännöllisiin vakuutusmatemaattisiin tehtäviin, kuten kollektiivisen korvausvastuun laskentaan, vastuuvelkaperusteiden ylläpitoon ja lakisääteisten vahinkovakuutuslajien referenssikuolevuusmallin päivitystyöhön. Sinulla on avainrooli käytettävissä olevien liikenne-, potilas- ja työtapaturmavakuutusrekisterien hyödyntämisessä ja kehittämisessä liiketoiminnan eduksi tuottamalla esimerkiksi olemassa olevan tiedon pohjalta erilaisia analyysejä ja ennusteita.

Teet yhteistyötä eri vakuutuslajien matemaatikoiden kanssa sekä huolehdit, että yksikön hyödyntämät matemaattiset menetelmät ovat asianmukaisia ja laskennoissa käytetyt tiedot laadukkaita. Tuot myös oman panoksesi menetelmien, järjestelmien ja prosessien kehitykseen sekä yksikön strategiseen suunnitteluun.

Mitä odotamme?

Voit olla etsimämme henkilö, mikäli sinulta löytyy kokemusta vakuutusalan matemaatikon tehtävistä sekä laajaa näkemystä vakuutusteknisiin laskentoihin ja selvityksiin liittyen. Menestyminen tehtävässä edellyttää tarkkaa ja fokusoitunutta työotetta sekä kykyä tarttua toimeliaasti erityyppisiin haastaviin työtehtäviin. Lisäksi toivomme sinulta:

  • Kokemusta vahinkovakuutuksen vastuuvelan laskennasta, vakuutusten hinnoittelusta tai vakavaraisuuslaskennasta. Liikenne-, potilas- ja tapaturmavakuutuslajien osaamisen katsomme eduksi.
  • Matemaattista korkeakoulututkintoa sekä SHV-tutkintoa tai pitkällä olevia SHV-opintoja.
  • Sujuvaa Excelin käyttötaitoa (ml. VBA-ohjelmointi) ja SAS-ohjelmiston hallintaa. Kokemus korvausvastuun laskentaohjelmistoista (esim. ResQ) sekä SQL- ja R-osaaminen katsotaan eduksi.
  • Hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä toimia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.
  • Selkeää suullista ja kirjallista ilmaisua suomeksi sekä englanniksi. Ruotsin kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävänkuva tarjoaa oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia ja sitä voidaan räätälöidä osaamisesi mukaan.

Mitä tarjoamme?

Tarjoamme monipuolisen tehtävän vakuutusalan näköalapaikalla osaavassa ja nuorekkaassa työyhteisössä. Käytettävissäsi olevat aineistot ovat kattavuudeltaan ainutlaatuisia, eikä niitä muualta Suomesta löydy. Meillä sinua odottavat ystävälliset ja osaavat työkaverit sekä reilu ja avoin toimintakulttuuri – käytössäsi on yksikkömme n. 15 alan asiantuntijan vankkumaton tuki.

Työnantajana olemme vakaa ja luotettava: pidämme huolta työntekijöistämme ja työsuhteemme ovat pitkäaikaisia. Modernit työtilamme sijaitsevat aivan Helsingin ydinkeskustan kupeessa hyvien kulkuyhteyksien päässä Ruoholahdessa.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antavat aktuaarijohtaja Ville Lilja (p. 050 358 4281) 10.1. klo 15-16 ja 16.1. klo 9-10 sekä Psyconin konsultti Mira Karilahti (p. 020 7101238), varmimmin tavoitettavissa 13.1. klo 11-12.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, viimeistään 21.1. mennessä osoitteessa www.psycon.com/jobs.

Share Share Share